Telisol Facebook lovar upplevelse

Telisol Facebook telekom telekombranschen Telisol Facebook lovar upplevelse

Sedan omarbetning av varumärket Telisol påbörjades hösten 2014 så har Telisol Facebook växt med flera 100 procent i antalet följare. En stor del till framgången är för att Telisol inte marknadsför sina telekomtjänster, berättar hur duktiga de är på att leverera växellösningar, mobilabonnemang, telefoner, hårdvara med mera. Inga erbjudande eller marknadsföring av traditionellt slag återfinns vare sig på Facebook eller Telisils hemsida.

Telisol en egen person

Så är det, det är så vi ser på Telisol, som en egen person, med värderingar, tankar och känslor. Denna individ är en sammanslagning av de individer som arbetar, lever med och av Telisol. Det är den individen vi vill beskriva med Telisols hemsida och Facebook. Telisol som individ engagerar sig inte bara i telekom, samarbeten med Telia eller andra operatörer utan är aktivt engagerad i hemlöshetsfrågan via Telisol Outlet. Företaget har åsikter om samhället, telekombranschen och rätten att göra rätt för sig!

 Framgång för Facebook

Vi har släppt en hel del historier via Facebook där Telisol uttalar sig om de misstag som bågåtts i bolagets snart 10 åriga historia. Företaget tar fullt ansvar för misstag, missnöjda kunder osv. Vi är öppna med företagets personalpolitik och hur vi ärar de anställda som agerar kulturbärare i organisationen. Även bolagets syn på organisationsschema har publicerats där det snarare visar hur människor utvecklas inom företaget än underlättar för utomstående att förstå uppbyggnaden.

Facebook, Telisols kanal för intern kommunikation

Idag är Facebook det officiella kommunikationsverktyget för att kommunicera nyheter inom företaget och de flesta av de anställda på Telisol är följare, medskribenter och spridare av budskapen som bolaget publicerar.

 Stolthet över kvalitet

Telisol har förändrat hela sin verksamhet för att nå de tuffare kraven på kvalitet, service och kundnöjdhet. Vi har ökat ångerrätten för våra kunder, förkortat svarstiderna och försöker inte bara förändra samhället och kundernas syn på Telisol utan deras syn på hela telekombranschen. Arbetet har genererat framgång i vår relation med kunder och leverantörer. Vi är stolta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *